Mijn passie

Jezus vraagt van ons dat wij ons inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. Hij zegt zelfs: als je iets doet voor een ander, is het alsof je het doet voor Jezus zelf (zie Matteüs 25:31-40). Dat doe ik dan ook graag! Hieronder zie je enkele goede doelen en acties waarvoor ik mij inzet.

Sporten met vluchtelingen
Elke zaterdag ga ik (met enkele anderen) vluchtelingen ophalen bij twee locaties in Lelystad. Dan gaan we met jong en oud naar de atletiekbaan voor een sportieve middag. Gaaf om te doen!

1We
1We – Een Wereld Idee is een organisatie die zich inzet voor ontwikkelingssamenwerking ‘nieuwe stijl’. Ik steun deze organisatie sinds 2009, toen mijn hart openging voor kansarme kinderen in Rio de Janeiro.

Inmiddels zet ik mij ook al jaren in voor een 1We-project in Bangladesh, via sponsorlopen (hardlopen is echt mijn ding). Zo heb ik in december 10 kilometer hardgelopen bij de Sylvestercross in Soest, waarbij ik mijn benen heb laten sponsoren (zie foto hieronder).

 

Speelgoedbeurs in De Pijler
Evangelische Kerk de Pijler in Lelystad organiseert elke november een speelgoedbeurs met gratis speelgoed. Ouders met financiële problemen kunnen daar ‘shoppen’ naar decembercadeautjes voor hun kinderen. Gratis en voor niks! Voor dit doel zet ik mij graag in, door speelgoed in te zamelen.

Zo is er afgelopen jaar speelgoed uitgezocht voor 262 kinderen uit arme gezinnen. Fijn dat dit mogelijk was! Niets is zo mooi als dankbare (groot)ouders en opgetogen kinderen die met vrolijk ingepakte cadeaus naar huis gaan.

Speelgoed