Stilte wandeling op stille zaterdag

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Carin Kops, we kennen elkaar van de Cursus ” Op zoek naar God ” zij vroeg of ik een keer iets  met het thema stilte kon doe voor de kerk. ik weet nog dat ik blij verrast reagerden

natuurlijk wilde ik dat doen, maar ik? ik kom net kijken in de kerk 🙂 maar ja Stilte daar ben ik al jaren fan van en wil niks liever mensen kennis laten maken met stilte

en ja ik weet inmiddels dat Jezus ook vaak de stilte opzocht dusssss …. en Carin heeft het volste vertrouwen in mij, in het telefoongesprek werdt  meteen helder het wordt een stilte wandeling 🙂 hoe en wat en waar laten we ontstaan door Gods leiding.

een aantal dagen later was ik aan het surfen op internet en viel mijn oog op stilte zaterdag wow dat is gaaf dit is een mooi moment voor de stilte wandeling, mijn ontdekking met Carin gedeelt en de datum vastgelegd in de agenda.

na een aantal brain storm sessies die steeds inclusief gebed en 3 heilige minuten stilte gepaard ging hebben we samen een mooi programma uitgezet.

Heel bijzonder ook hoe God hier in doorwerkte, Hij heeft precies laten zien hoe de route moest lopen en welke opdrachten er tijdens de wandeling gegeven moesten worden.

Het was ook heel gaaf dat de Kerk er aandacht aan schonk tijdens de dienst  en dat er in de weekinfo een oproep stond zodat belangstellende zich vooraf konden inschrijven zodat Carin en ik  onze voorbereiding hierop af konden stemmen.

Op de bewusten stilte zaterdag waren er 3 inschrijvingen

oeps dat is niet veel maar we gaan er voor het wordt een fantastische wandeling dat wisten we al 🙂 de inloop was van 9:30 en wat gebeurde er ….de ontvangstruimte stroomde vol er waren in totaal 22 mensen 🙂

de wandeling was heel bijzonder op diversen manieren heeft God zijn nabijheid getoond , na afloop hebben met de heel groep in  pop up style afgesloten, zie hieronder de woorden en zinnen die vanuit de stilte zijn ontstaan:

 

Woorden uit de stilte…

Vader in de Hemel

Rust

Stilte

Ruimte

 

Liefde

Genade

 Dankbaarheid

Doornen en distels onderweg

Ruwhout

kruis van strepen in de lucht toen we achteromkeken

De dood is overwonnen, Jezus leeft, Hij geeft mij het leven

Hij zal in ons bewerken wat tot Zijn glorie is

Vrijgekocht, vreugdesprong omdat Hij van mij houdt

God ziet mijn kracht en geeft kracht om door te gaan

Wees stil en weet dat Ik ben uw God

God zegt, vertrouw je Mij? Geef me dan je leven…

 

Amen.

God is erbijkom tot rust bij GodStilte wandeling

(stilte wandeling 26-03-2016)

Wij en tal van deelnemers zeggen dit is voor  herhaling vatbaar! leuk he?

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.