Brief van een geknakt lichaam

Het gaat niet meer. Ik ben aan het eind van mijn Latijn. Terwijl het allemaal zo mooi begon tussen ons. We waren een uniek stel, jij en ik. Onvermoeibaar. Was je moe, dan liet ik je lekker slapen. Had ik pijn, dan luisterde je naar mij en verzorgde mij liefdevol. Wilde je uit en urenlang dansen, dan deed ik met je mee. Maar in de loop van de jaren veranderde er iets.

Ons leven werd hectisch en te vol. Er was en is altijd werk te doen. Er is geen tijd meer voor gezond eten, rustig zitten, even niets doen, laat staan zien en het genieten van de  pracht van de natuur.

Jij die leeft in mij, je jaagt me constant op en dwingt me om mee te gaan in jouw stressvolle leven. Ik heb je met veel mentale en fysieke pijn signalen aangeven dat het verkeerd  is hoe we bezig zijn. Maar je hebt mijn signalen kennelijk niet eens meer opgemerkt. Het enige antwoord dat ik kreeg was een geïrriteerde frons en een paracetamol. Alsof dat de oplossing is. Dat het aandacht trekken van mijn kant was, had je niet door, hé?

Ik hoop dat we vanaf nu weer samen blijven, want onze eenheid van lichaam en geest maakt ons uniek en het is juist die samenwerking die het leven verrijkt. Laten we afspreken alert en liefdevol op elkaar te reageren zodat we weer ontspannen, stralend, fit en gezond met onze levensmissie verder kunnen gaan! Samen vormen we een uniek geheel en dat mogen we nooit meer verwaarlozen…Deal?

 

 

One Response to Brief van een geknakt lichaam

  1. Helma van der Kuilen 17/09/2013 at 14:26 #

    Ik ben zo benieuwd wat de andere helft van het duo lichaam en geest terugschrijft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.