1WE Dekenactie

School in Lelystad houdt kerstmarkt voor 1We deken actie

De leerlingen van middelbare school in Lelystad zetten zich in voor de 1We DekenActie. Op donderdag 19 december houdt de school een kerstmarkt met producten die door de scholieren zelf zijn gemaakt. Er is ook een loterij en een kerstkaraoke en er zijn hapjes en drankjes te koop. De hele opbrengst gaat naar de 1We DekenActie. Om de scholieren goed beslagen ten ijs te laten komen, gaven 1We Ambassadeurs Marieke Koning en Sonja Roman en directeur Robbert Frank Hagens een presentatie over Bangladesh en de jaarlijkse dekenactie van 1We – Een Wereld Idee. Nog deze winter worden de dekens uitgedeeld aan straatkinderen en daklozen in Bangladesh. Hiermee helpen de leerlingen hen warm de winter door.

De Kerstmarkt levert 116 dekens op

€ 580 oftewel 116 dekens. Dat is de fantastische opbrengst van de kerstmarkt op de middelbare school De Rede in Lelystad! Donderdag 19 december kwamen de leerlingen in actie met een kerstmarkt met producten die ze zelf hadden gemaakt. Er was ook een loterij en een kerstkaraoke en er waren hapjes en drankjes te koop. De hele opbrengst is voor de 1We DekenActie. Nog deze winter deelt het 1We-team in Bangladesh de gedoneerde dekens uit aan straatkinderen en daklozen. Hiermee helpen de leerlingen van De Rede hen warm de winter door

 

“Lelystad schoon heel gewoon” in het teken van  de 1WE dekenactie

Met de campagne ‘Lelystad schoon heel gewoon’ wil de gemeente Lelystad bewoners en bezoekers bewust maken van het zwerfafval op straat. Door samen in actie te komen, blijft de stad schoon en leefbaar. Op zaterdag 4 januari staat de campagne in het teken van de 1We DekenActie. Koos Essenstam, coördinator zwerfaval bij de gemeente Lelystad: “Namens elke deelnemer doneren we een 1We Deken voor een straatkind of dakloze in Bangladesh. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken, hoe meer dekens er nog deze winter worden uitgedeeld.”

Met jouw deelname sla je drie vliegen in één klap: je bezorgt iemand in Bangladesh een warme winter, je helpt mee Lelystad schoon te vegen én je loopt de extra kerstkilo’s eraf. Kom dus ook in actie voor Lelystad en het goede doel! We verzamelen zaterdag 4 januari om 13.30 uur op het Stadhuisplein. Tot 15.00 uur gaan we in groepjes aan de slag om zo veel mogelijk afval op te ruimen. De gemeente zorgt voor de afvalgrijpers, de afvalzakken én de Koek & Zopie na afloop.

Wil je meedoen? Gaaf! Aanmelden kan via marieke@outside-inside.nl